/ Allmänt / Vardagsprat /

Möten som gör min dag

Jag lever och bor i en relativt stor stad, Stockholm, ändå händer det ganska ofta att jag stöter ihop med människor som jag inte har förväntat mig att möta. Ibland sker det i lokaltrafiken, eller på en gata mitt i stan. Självklart sker det oftare på den arbetsplats där jag befinner mig, men med tanke på att det där rör sig flera tusen människor varje dag - så är det långt ifrån självklart. Ändå händer det flera gånger i veckan och jag blir lika glad varje gång det sker. 
 
Sådana spontana möten ger dagen en extra guldkant. Det behöver inte vara några långa stunder, men bara att ses och att byta några ord sprider en värme i hela kroppen. Idag hade jag två sådana möten, med människor jag inte har sett på ett bra tag. Nu bär jag dem med mig i tanken på ett nytt sätt. Påmind, påfylld.
 
Ibland har jag funderat över hur de där mötena blir till. Oftast finns det förstås ingen riktig förklaring, men jag tror samtidigt att det spelar roll om vi är öppna för att det ska kunna ske. Dagar när jag är trött, stänger jag till mer och har inte samma blick för omgivningen. Dagar när jag är öppen och rent av går med en förväntan om att få möta någon - så sker det ofta. En öppenhet för livet som gör att jag finns på rätt plats vid rätt tillfälle, eller helt enkelt ser dem omkring mig.
 
I dagens meditation fanns orden från Predikarens tredje kapitel med. Orden om att "Var sak har sin tid". Vissa dagar behöver jag få dra mig inåt, andra dagar behöver och vill jag rikta mig utåt...
Hur ser det ut för dig?
 
/Elisabet :)
Allt har sin tid / Blogg / Mor och dotter blogg / Predikaren / möten / tankar om livet / öppenhet