/ Allmänt / Sydamerika 2018/19 /

El Colegio Progreso

(null)

Så här ser skolan ut där jag nu ska jobba framöver. Innergården används för idrottslektioner och klassrummen har öppna gluggar längst listerna. Så en kan ju föreställa sig var ljudnivån ligger dagligen... 

 

(null)

När jag kom hit trodde jag att jag skulle vara lärarassistent, men det visade sig att jag är läraren. De volontärer som kommer hit är engelsklärarna då skolan inte vill betala för tjänsten. Det är väldigt ovanligt med engelskundervisning i Iquitos på grund av kostnadsfrågan. Några få privatskolor har engelskundervisning men kommunala skolor har i regel inte det.

 

Lycklig är jag iallafall som inte är ensam! Det finns en till volontär här, från Tyskland, som har lågstadiet medan jag undervisar mellanstadiet. Så skönt med någon att rådgöra med, då vi själva ska skaffa fram material och teman. 

 

(null)

Idag hade jag första dagen och det gick bra! Det är långa lektioner så något svårt är det att behålla fokuset. Sedan är nivån otroligt olika, så det är svårt att veta hur jag ska lägga nivån och tempot. Men efter några veckor kommer jag nog in i rutiner!

 

//Issa <3

AFS / Iquitos / Peru / Volontär / blogg / bloggare / mor och dotter blogg / morochdotters