/ Allmänt / Vardagsprat /

Perspektiv

Jag lever i en intensiv period just nu, där jag i mitt arbete möter många nya människor och återknyter kontakter jag inte har mött på ett tag. Det ger mig mycket energi, många nya tankar kring möjliga samarbeten och kreativa verksamheter. Samtidigt blir jag trött av alla intryck, nya ansikten och namn. Det behövs tid att bara sitta ner en stund mellan varven och smälta intrycken och skriva ner en del av alla de tankar och idéer som dyker upp. Det ger perspektiv. Jag försöker se till att ta mig den tiden. Både på jobbet, men också i det privata. För allt hänger ju ihop.
 
På hemmaplan sker också förändringar. Förra veckan flyttade sonen ut, till egen lägenhet och nya studier på annan ort. Tidigt i morse följde jag och mannen med äldsta dottern ut till Arlanda. Det var fortfarande mörkt och otroligt dimmigt. I morgon landar hon i Peru och startar en ny fas i sitt liv, som volontär. Här skriver hon om det själv. Så småningom kommer hon skriva mer om sin resa här på bloggen. Du hittar de texterna under fliken kategorier och rubriken Peru 2018/19. Också yngsta dottern börjar nytt genom att byta skola. Mannen passar på att starta eget som massör en dag i veckan. Själv tänker jag INTE göra några förändringar i mitt eget liv just nu. Det räcker bra ändå.
 
I köket står ännu en korg med nyplockade äpplen, hämtade hos goda vänner. Vilket äppelår det är i år! De där äpplena är en sådan sak som hjälper mig att få perspektiv. Att få ta vara på det som naturen ger och skapa något gott av det är tillfredsställande. Doft och smak för både själen och kroppen.
 
För ett par år sedan skrev jag ett annat inlägg med samma rubrik "perspektiv". En text som handlar om forograferandet, men också om hur vi kan se på livet... En text jag fortfarande står för. 
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Perspektiv / balans i livet / förändring / processer / tankar om livet