/ Allmänt / Skapa /

Färdig!

Ja, ibland tar saker och ting lite tid. Och det gör kanske inte något. Den här tröjan startade jag upp för drygt tre år sedan. Ett mönster helt efter egen design. Det gick hyfsat fort i början, men när bara ärmarna var kvar blev den liggande. 
 
I våras plockade jag fram den igen och har faktiskt stickat ärmarna två gånger vardera. När en stickar helt på fri hand, utan något mönster, blir det inte alltid som tänkt. Ärmarna blev helt enkelt för vida. Jag valde att repa upp dem för att bli helt nöjd med resultatet. Och det är jag nu! Den fungerar utmärkt under även en lite snävare jacka. Tröjan är gjord för mina mått och figurstickad, som synes. 

Eftersom jag fryser lätt om halsen fick det bli en hög krage, i resårstickning.
 
Ärmarna valde jag att göra i slätstickning, för att bryta av mot övriga tröjan, men i ärmsluten återkommer rutmönstret. Ärmarna stickar jag uppifrån och ner (plockar upp maskorna i ärmhålet, för att slippa sömnad), för att lätt kunna sticka om dem när muddarna slits.
 
Garnet är helt nytt för mig, men är underbart mjukt att sticka och att bära. Det heter Onion Nr 4 och är en blandning av 70% ekologisk ull och 30% nässelfibrer. Jag har använt stickor n 5. Så nöjd! Fördelen med att sticka till en vuxen är ju att det inte gör så mycket när det blir klart. Eller hur?!
 
Foto: Issa.
Tack för hjälpen! 
 
/Elisabet :)
 
Blogg / DIY / Egen design / Hantverk / Mor och dotter blogg / stickad tröja / stickat
#1 / / Anonym:

Vem eller var har du lärt dig att sticka? Kul med egna mönster och att inte ge upp när tiden hår och sedan det blir fel på första långa försöket. Jag har en del sådana projekt för framtiden!

Svar: Vem lärde mig sticka? Ja grunderna lärde jag mig hemma av min mamma. Jag tror att jag var runt sex år första gångerna jag höll i stickor, men det var runt åtta som jag började ta det till mig. Mamma har alltid haft olika stockningar på gång, även min mormor och farmor stickade. Mycket har jag nog lärt mig genom att titta hur de gör och sedan helt enkelt genom att sticka. Genom åren har det hunnit bli en hel del. Det händer att jag stickar efter ett mönster, men jag tycker bättre om att sticka på fri hand. Gillar att det är något unikt jag skapar. Tack för frågan! Det sätter igång en massa tankar hos mig. Kanske något att skriva en längre text om så småningom.
/Elisabet :)
Morochdotters

#2 / / JULIE:

Det var jag!

Svar: Hej Julie! 😍
Morochdotters