/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Orten odlar

Igår stötte jag på reklam om ett intressant evenemang i Tensta och bestämde mig för att åka dit idag. Under namnet Orten odlar inbjöds till en dag där odlare och andra intresserade kan mötas för att förmedla kunskap om odling (och en del annat) och sälja lokalproducerade varor. Där fanns grönsaker av olika slag, skördade samma dag, och mat till försäljning. 
 
Och vackra dahlior!
 
Arrangörer för dagen var kolonistnätverket Peppar & Pumpa, tillsammans med Tensta konsthall och Studiefrämjandet och ett gäng koloniträdgårdsföreningar. I Studiefrämjandets tält gavs workshops av olika slag. Som växtfärgning av papper, tyg och garner.
 
 
Intill skapades vackra hennamålningar.
 
Ett riktigt fint arrangemang, bra ordnat och trevligt. Dessutom var det förstås ett klart plus att kunna gå därifrån med en hel kasse fina grönsaker, närodlade och nyskördade. Jag hoppas att det återkommer vid fler tillfällen och jag unnar fler att hitta dit. Jag har sett att det finns liknande arrangemang på fler håll, där koliniträdgårdsföreningar håller öppet för försäljning och presentationer. Föreningslivet är verkligen toppen för att skapa bra mötesplatser, något som verkligen behövs. För vad vore livet om vi inte kan mötas för att lära känna nya människor och lära oss av varandra!?
 
Innan jag åkte hem passade jag på att besöka Tensta konsthall. Mer om det i ett senare inlägg...
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Odlarfest / Orten odlar / Tensta / närodlat