/ Vardagsprat /

Det där med känslor

Det där med känslor är inte helt enkelt. Vi kan behöva öva oss i att förstå vad vi känner och att kunna formulera det med ord. Vi kan behöva söka efter nyanserna och arbeta för att utöka vårt känsloregister. Samtidigt kan vi behöva vara vaksamma så att inte känslorna tar över och blir till hela sanningen.
 
Rädsla är en känsla som kan ta över vårt förnuft. Vi kan veta att något inte är farligt och ändå bli som lamslagna av rädsla. Då får vi öva oss vid att hålla fast vid vår kunskap istället. Ibland kan vi behöva agera utifrån att det är sant, innan vi riktigt vet om det bär. Det är vad vi kallar att gå i tro.
 
Också det vi tror är sanning och som känns sant, kan i själva verket vara helt fel. Men om andra har sagt det till oss tillräckligt många gånger, då blir det en sanning och vår känsla formas efter samma sanning. Som känslan av att inte duga, känslan av att vara fel. Om vi har behandlats som om vi inte är värda något, så formas våra känslor och vår självkänsla efter det och att programmera om tar lång tid. Och vi behöver stöd omkring oss för att kunna förändras på djupet. Det behövs många varma, fina ord, för att väga upp ett enda sårande ord. Det behövs många kramar och mycket kärlek, för att väga upp ett enda slag och känslan av att vara oönskad. 
 
Därför kan vi aldrig ge för mycket värme, vänlighet och kärlek till varandra. Det går inte alltid att veta när någon behöver lite extra uppmärksamhet en dag - så varför inte strössla med det som är gott och fint!? Dessutom är det ju allt som oftast så, att den som visar kärlek och sprider värme, får både kärlek, glädje och värme i retur.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / känslor / ord för känslor
#1 / / FSHD Daniel:

Fint skrivet! :)

Svar: Tack! Roligt att du har börjat följa bloggen regelbundet!
/Elisabet :)
Morochdotters