/ Allmänt / Vardagsprat /

Klivet ut ur bubblan

Dagen efter annandag. Julen är över, då vi levt i en familjebubbla med alla tre barnen hemma. Mysigt och fint. Dagar som fyllts av mat, spel, hårklippning och filmtrilogin Sagan om ringen. En film om dagen. Det är skönt att få krypa in i bubblor ibland. Och när tiden är inne känns det också bra att kliva ut ur dem. 
 
I förmiddags tog mannen och jag en promenad runt sjöarna Lötsjön och Råstasjön. Då vi gav oss av var det fortfarande lika grått som det varit de senaste veckorna, men då vi vände hemåt så sprack himlen upp och blev allt blåare. Vilken skillnad det gör. Det känns med ens mycket lättare och gladare inombords.
 
På morgonen har det lagt sig ett tunt lager snö på marken. Luften är lite krispigare än vanligt.
 
Tillsammans går vi och tar in det som sker runt omkring oss. Fåglarna som dyker i sjön, vinden som viner och suset från motorvägen en bit bort.
 
Livet en mellandag. En pausdag. Jag har alltid tyckt om mellandagar. De är precis som det låter - något som finns i ett mellanrum mellan fest och vardag. Och mellanrummen i livet är viktiga att ta vara på. Viktiga för att de ger oss utrymme att hämta andan.
 
Här finns en liten fin text om mellandagar som jag har skrivit tidigare.
 
/Elisabet :)
Blogg / Lötsjön / Råstasjön / mellandag / mor och dotters blogg / paus