/ Allmänt / Skapa /

Tillfredställelsen i att laga

Ikväll har jag lyssnat på bra musik och lagat raggsockor. En ganska skön och avkopplande sysselsättning, eftersom det inte kräver så mycket tankearbete. Dessutom är det ju alltid trevligt att göra något funktionellt igen. Eller hur?
 
Här kommer lite tips på hur en kan göra. Sockorna hade båda två ganska stora hål på hälarna och det ena tåpartiet hade också ett stort hål och var på väg att gå sönder på den andra sockan.
 
Jag valde att klippa rent runt hålet och kastade runt det med sytråd. Därefter plockade jag upp maskor och stickade en lapp. På det sättet smälter åtminstone den ena sidan in helt.
 
När det var dags att sy dit den, med samma garn, satte jag en pingisboll i hålet för att få rätt form. För den som har en stoppsvamp går det naturligtvis lika bra.
 
Pingisbollen syns därinunder...
 
Tådelen valde jag att klippa bort den översta delen och därefter plocka upp maskorna och sticka en ny del. Sockorna behövde dessutom förlängas något, då de numera är lite för små för bäraren... Voilà det färdiga resultatet. Jag tror att ägaren blir glad och jag själv känner mig nöjd.
 
Vill du ha tips om ett enkelt sätt att laga stickade tröjor i muddarna, där de ofta slits först, så hittar du det här.
 
/Elisabet :)
Blogg / DIY / Mor och dotter blogg / Visible mending / klädvård / laga stickade kläder
#1 / / Annie - Stora Små Äventyr:

Snyggt lagat :)

Svar: Tack! Gillar utmaningen att göra något fint också av lagningar.
/Elisabet :)
Morochdotters