/ Allmänt / Sydamerika 2018/19 /

Cañón del Colca

(null)

I torsdags kom jag fram till Arequipa, första stoppet på backpacking-resan. Torsdagen och fredagen blev chilldagar för att vänja mig vid höjden på 2 335 m.ö.h. Lördag morgon däremot bar det av mot platsen som nästan var målet med Arequipa, Cañón del Colca.

 

2:30 ringde klockan för att packa ihop det allra sista. 3:45 gick bussen, som skulle gått 3:00 men jag är ju trots allt i Peru ;)

 

(null)

Kondoren som kan mäta upp till 3m. 
 
Vi åkte buss i ca 3 timmar med utkiks-stopp på vägen. Vi började sedan vandringen på en höjd på 3 200 m och skulle ner till botten. 

 

(null)

 

(null)

 

(null) 

 

(null)

 

(null)

Turen var inte helt lätt och som helt nybörjare i trekking var det en utmaning. Däremot gick det mycket bättre än jag trodde! Inland är det bra att vara envis... 

 

 

(null)

Kring 5-tiden kom vi fram till Lodgen. Ett enkelt ställe utan el, men helt okej för en natt.
 
(null)
Nästa morgon började 4:30 men en vandring uppåt. Vi började i grupp men när det bara gick en väg fick alla gå i sin takt. Jag hamnade i mitten av min grupp men fick snart sällskap av en man som bor i dalen. 
 
(null)
Jag trodde att jag skulle få problem med andningen, men det som tog stryk var musklerna. Då det bara gick uppåt blev det ingen variation i muskelanvändningen. Mjölksyran kickade igång sista timmen, då gick det brant uppför. Men med hjälp av min nya kompis gick det lättare! 

 

(null)

Väl uppe var det en sådan lycka!! Jag gjorde det!! 

 

(null)
 

(null)

På vägen tillbaka gjorde vi några stopp med bussen och vi kom fram till centrum vid 17. Jag bokade en natt till på samma hostel och i stunden sitter jag på en buss mot Cusco tillsammans med ny reskompis :)

 

//Issa

 
Arequipa / Backpacker / Canyon Colca / Cañón del Colca / Peru / blogg / bloggare / mor och dotter blogg / morochdotters