/ Allmänt / Sydamerika 2018/19 /

Cusco

(null)

Åh vilken stad! Nu har det gått en vecka sen jag kom till Cusco och jag har haft det hur bra som helst :)


(null)

Cusco är en rätt liten stad som är lätt att hitta i. Som alla städer i Peru jag hittills besökt så utgår staden från en Plaza de Armas. Runt omkring huvudtorget är det som mest turistigt. Gatorna är fyllda med restauranger och resebyråer som erbjuder turer till alla historiska platser runt om Cusco.  


(null)


(null)


(null)

Bakom Plaza de Armas ligger stadens "hipster-område", San Blas. I San Blas hittar du de veganska restaurangerna och kringresande "Artesanos". Ett najs område för unga, men likväl turistigt.  

(null)

Jag och min resekompis för Cusco rörde oss däremot gärna mot andra sidan av Plaza de Armas, längre ner. Där kände vi oss både mer hemma, då vi båda arbetat som volontärer och sett det "riktiga" Peru. Vi hittade en marknad vi gillade där vi köpte alla varor för att laga hemma på vandrarhemmet. Billigt och bra!  


(null)


(null)

Då Cusco, som skrivet, är en liten stad med mycket omkring, har vi gjort några turer. I söndags, marknadsdagen, tog vi bussen till Pisac. Pisac ligger 30 minuter från staden och du tar dig dit på 5 Soles (ca 15kr). Väl värt ett besök!  


Självklart gjorde vi turer till Machu Picchu och La Montaña De Siete Colores. Men de får egna inlägg med härliga bilder ;)


Imorn bär det av till Puno för att hälsa på en kompis. Jag känner att jag behöver åka innan jag blir för bekväm här ;)


//Issa <3

Backpacka genom Peru / Backpacker / Cusco / Cusco Peru / Peru / Sydamerika / blogg / bloggare / mor och dotter blogg / mor och dotters / morochdotters