/ Allmänt / Vardagsprat /

Igår var det min dag

Igår fyllde jag år. Det var fredag och som min arbetsvecka ser ut betyder det en lång sovmorgon, eller snarare löjligheten att efter frukost ta med en kopp te och krypa ner i sängen igen. För vaknar tidigt gör jag ju i alla fall. Just igår vaknade jag också till sång och en fladdrande ljuslåga som lyste upp i morgonmörkret.
 
Läsandet av tidningen varvades med att läsa hälsningar via sociala media, sms och mail. Det kändes fint. En del av er träffar jag sällan. Kanske för att ni bor långt borta, eller för att livet gjort att våra vägar inte korsas lika ofta. Men varje ansikte betyder något för mig. Varje människa och namn har jag någon form av relation till och jag känner mig rik. När jag läser era hälsningar kommer minnen kring saker vi varit med om tillsammans. Somligt var länge sedan, annat hände igår och idag. Jag vet att varenda en av er har tänkt på mig en liten stund. En del har skrivit små personliga hälsningar som värmer långt ner i hjärtat.
 
Nu är jag 49 år och det känns riktigt bra. Det är ganska skönt att finnas mitt i livet. Landad i mig själv och glad över mycket, ledsen över annat. För så är ju livet. Och jag tänker att den jag är, delvis har formats av alla människor jag mött genom åren. Alla berättelser jag fått ta del av, förtroenden, glädje och sorg. 
 
Eftermiddagen och kvällen fylldes av lekar och samtal om sådant som är viktigt i livet. Först med en grupp mellanstadiebarn och sedan med gymnasister. Kvällen innan mötte jag studenter och unga vuxna. Kan en ha ett bättre jobb? Det kanske någon annan kan, men för mig är det här helt rätt just nu. Och det är jag glad för. 
 
Till er som känner mig och läser detta - tack för att ni finns! Till dig som läser bloggen och som jag kanske inte känner - tack att du finns. Vill du får du gärna skriva en hälsning och säga något om vem du är och vad du tycker om att läsa och ta del av. Nu startar ett nytt år av mitt liv och det känns riktigt bra!
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Tankar om mitt arbete / Vardagsliv / födelsedag / relationer
#1 / / MaLin:

Hej och GRATTIS på dag!
Jag följer dig på din blogg och läser gärna din dotters reseberättelse.
Kram M

Jag har fått en ny bloggadress!

Svar: Tack! Vad roligt att du hör av dig. Känner igen ditt namn och din tidigare blogg. Kul att du fortfarande följer oss! Önskar dig en härlig vecka!
/Elisabet :)
Morochdotters