/ Allmänt / Vardagsprat /

En pausdag och tankar kring stress

Idag har jag tryckt på pausknappen, efter ett par intensiva jobbveckor. När jag behövde jobba i måndags, som annars alltid är min lediga dag, insåg jag att det behövde få bli så. I ärlighets namn hade jag vänner i min närhet som ledde mina tankar på rätt väg. Det är bra med kloka människor och det är bra att lyssna på dem.
 
Det har blivit en dag med en salig blandning av att göra ingenting och lite nyttigheter hemmavid. En bra upptakt inför att jag i morgon ska börja skriva på ett föredrag om stress. Detta ämne som vi idag ser överallt och hela tiden, men som ändå tycks vara så svårt att ta till sig kunskapen kring. Något som bottnar i att många av de problem som individer ställs inför har med ett större sammanhang att göra. Strukturella problem som får konsekvenser för den enskilde.
 
Jag kan inte låta bli att tänka på citatet jag hade med i mitt förra inlägg, där Martin Luther King inser att han behöver arbeta från två olika perspektiv. Både individperspektivet och på samhällsnivå. Detsamma gäller nog de allra flesta större förändringar som behöver göras, eftersom allt hänger samman. Som människor hör vi ihop, delar samma vilkor. Ofta har vi mycket mer gemensamt än vi tror. Och det är vi tillsammans som utgör samhället. 
 
Jag sitter vid fönstret och skriver. Tittar ut över gården och grannhusen och tänker på alla människor som finns där bakom fönster och dörrar. En del av dem känner jag väl till utseendet, en del känner jag vid namn. Andra är anonyma för mig. Ändå hör vi ihop...
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Samhällsdebatt / att vara människa / paus / pausknapp / stress