/ Allmänt / Resor /

Resans sista stopp

Så har vi startat ett nytt år. Själv är jag inte mycket för det där med nyårslöften. Däremot tycker jag att det är värdefullt att ta mig tid att se tillbaka för att kunna reflektera över var jag befinner mig nu och hur jag vill gå vidare.
 
Nyåret startade vi tillsammans med människor från hela världen, runt ett middagsbord. Det kändes som ett riktigt fint avslut och en ny start. Vi blev kvar nästan en vecka på hotellet i Ica. Ett familjeföretag som kändes som mycket mer än ett företag. Familjen bärs av en vision att skapa fina mötesplatser och vi var ett antal gäster som bjöds in till familjens nyårsfirande. Där möttes vi från Indien, Korea, Uruguay och Peru. Åt gott, skålade in det nya året och klättrade upp på taket för att se fyrverkerierna.
 
I morse vaknade vi tidigt för att ta bussen till Lima igen. Vi körde genom ett landskap med öken på ena sidén av vägen och bitvis skymtade havet på den andra sidan.
 
Vissa platser bevattnas och odlas. 
 
Andra är torra som fnöske. 
 
Bilderna är tagna med telefonen, genom fönstret, så kvalitén är inte den bästa. Men de ger ändå en liten känsla för hur landskapet ser ut.
 
Nu har vi använt eftermiddagen till att strosa runt på strandpromenaden och på gatorna  i Miraflores, som är ett av de mer turistiska kvarteren här i Lima. Detta är sista stoppet på vår resa. Tiden går både snabbt och långsamt. Hjärnan fylls med många intryck. De tre platser vi bott på har alla olika klimat. Vi började i regnskogen, för att sedan besöka öknen och nu landa i ett kustklimat. Här är det helt klart kallast. Kanske bra för oss som snart ska återvända till Sverige.
 
/Elisabet :)
Blogg / Lima / Mor och dotter blogg / Peru / Resa i Peru