/ Allmänt / Resor /

Omfamna livet - 25 år

Pilane skulpturpark igår. En fantastisk plats och ett vackert landskap. Det är ett gammalt gravfält och har sedan tusentals år varit en mötesplats för människor och olika kulturer. Idag är det också en mötesplats för konst. Här vandrar nu både människor och får tillsammans runt konstverken. Jag kommer att återkomma med ett eget inlägg om platsen senare.
 
Samma dag besökte vi också Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn.
 
Årets utställare är Mats Gustafson. Återkommer även till detta.
 
På vägen ner till västkusten stannade vi till hos en mycket god vän i Lidköping. Där har de just nu en fin liten utställning med Bea Szenfeld och Stina Wirsén. Kombinationen av Beas fantastiska skapelser och Stinas speciella målande är verkligen fin.
 
De två har följt varandra länge och det som visas av Stinas konst är just hennes tolkningar av Bea. Deras skapelser kommunicerar med varandra.
 
Mannen och jag tillbringar några dagar tillsammans i Bohuslän för att fira 25 år som gifta. Ibland känns det smått otroligt att vi har levt tillsammans så länge. Det har hunnit hända mycket med oss under de här åren. Både med oss, familjen och runt omkring oss. Mycket har varit fint och vackert, men där har förstås också funnits jobbiga saker och erfarenheter.
 
Platsen vi bor på under de här dagarna har som slogan "Älska livet". Det är väl i och för sig fint, men känns på något vis lite för påklistrat, hurtigt. Själv har jag hellre ett annat tema i mitt och vårt liv, att "Omfamna livet". Allt i livet går faktiskt inte att älska. Även om mycket i livet är lättälskat så finns där även sådant som skaver. Att omfamna livet står för mig att våga se och acceptera livet som det är och blir. Genom att göra det kan vi också älska livet i sin helhet, eftersom också de mörkare partierna har gjort oss till dem vi är. Rader jag skriver med kärlek och i tacksamhet över att få leva i den relation jag gör.
 
/Elisabet :)
Bea Szenfeld / Blogg / Bohuslän / Mor och dotter blogg / Nordiska akvarellmuseet / Pilane / Stina Wirsén / att vårda en relation / relationer / resa i Sverige / västkusten