/ Allmänt / Vardagsprat /

Sommarstockholm

Jag gick en sväng på söder på eftermiddagen. Andra delen av juli är den period då Stockholm förändras mest. Allt är så stilla. Det finns lediga parkeringsplatser lite överallt. Ingen springer i tunnelbanan. På parkbänkarna sitter människor, tar det lugnt och pratar med varandra, eller läser en bok. Många butiker och caféer, som annars har öppet mer eller mindre alla dagar i veckan, är stängda. Allt andas något annat. Andas ledighet.
 
Visst finns det kvarter där turister breder ut sig, men andra platser är nästan folktomma. Det är som att Stockholm blir en annan stad. Eller, som om hon inbjuder oss att se nya sidor av henne. Inbjuder oss att lyfta blicken, för att se de vackra fasaderna. Att kika in på gårdar, där portar står på glänt. Det är som att hon säger, kom - lär känna mig. Låt mig få visa dig, de undangömda hörnen. De vackra små platserna i prången och skönheten mitt i det som annars är vardag. Och jag tackar för inbjudan. Gör som hon säger. Ser mig omkring.
 
Men sedan åkte jag hem, med ett litet meddelande på näthinnan. Ett meddelandet om semester, som gjorde mig glad! Det stod i butiken "Litet nystans" skyltfönster, på Sankt Paulsgatan. Gone knitting. Så rätt! När jag kom hem gjorde jag just det. Tog upp min stickning...
 
/Elisabet :)
Blogg / Litet nystan / Mor och dotter blogg / Sommarstockholm / Turista i Stockholm / juli i Stockholm