/ Allmänt / Vardagsprat /

De små hälsningarna

Måndag morgon. Frukosten är uppäten, dagens tidning läst och jag har krupit upp i sängen med en kopp te. Dörren mot balkongen står öppen och morgonljuden utifrån strömmar in, tillsammans med solen. Livet som pågår. I tankarna finns veckan som ligger framför, men också människor i min närhet. Människor som betyder något för mig och som jag bryr mig om. Nu och då stannar min tanke till lite extra kring någon, som kanske behöver det just nu eller som jag behöver just nu.
 
Tänk ändå hur rikt livet blir, när vi får dela det med varandra. När vi både får bära och bli burna. Min tanke går vidare till de där små hälsningarna som betytt mycket under min sjukskrivning. Hälsningar via sociala media, telefonsamtal, sms och snigelpost, som alla är uttryck för omsorg och närhet. Tänk vad det värmer! Att inte vara bortglömd, utan tvärtom innesluten i andra människors tankar. Det är fint och kan göra all skillnad. Tänk om vi kunde släppa ännu mer på rädslan för att störa, rädslan att tränga sig på och istället höra av oss oftare. Tänk om vi blev ännu bättre på att formulera och uttrycka det vi kanske mest går och tänker - fina saker om varandra. Det behövs inga stora och välformulerade ord, bara det enkla, som jag tänker på dig. Jag uppskattar dig. Du betyder mycket för mig. Du finns i mina böner. Tack att du finns!
 
/Elisabet :)
Blogg / Måndagstankar / Ord av omsorg / Vackra människor / Vänskap / mor och dotters blogg / närhet / relationer
#1 / / MaLin:

Hej!
Tänk vilken lycka att få börja dagen så!
Kram M

Svar: Det är det verkligen. Att ha tid och utrymme för både vila och reflektion betyder mycket. En må-bra-stund på morgonen påverkar hela dagen. Önskar dig en fin vecka! Roligt att se att du fortfarande följer bloggen! ♥️
Morochdotters