/ Allmänt / Vardagsprat /

Hästkastanj och vänskap

Tänk så värdefullt med vänner, som både kan lyssna och ställa frågor som får din tanke att gå vidare. Människor som delar sina liv och som finns där över tid. Vänner som finns nära och långt borta, men där avstånd och tid inte spelar någon roll.
 
Människor som inte är rädda för att prata om de svårare och mer komplicerade delarna av livet, men som också vet när det är bra att byta samtalsämne och föra in något helt annat. Där både skrattet och gråten finns nära till hands. Själv känner jag mig tacksam över dem som finns i mitt liv, och rik.
 
Det här med vänskap är inte alltid så självklart. Jag vet. I botten av vänskapen finns tillit och förtroende. För att komma dit kan det ibland krävas mod. Modet att våga visa sig som den jag är. Modet att stå kvar. Modet att ta kontakt. För den som någon gång blivit sviken är det extra svårt.
 
Många av oss borde vara bättre på att öppna upp för nya vänskaper, både för vår egen skull och för andras. Jag tänker på alla som av olika skäl byter bostadsort, är nya på en skola eller en arbetsplats. Det kan kännas enklare att inte öppna upp och släppa in, men tänk så mycket rikare vi blir om vi gör det. En av alla de som säljer Situation Stockholm pratade med mig om vänskap en dag. Han ställde frågan: "Vem är en främling?" Hans eget svar var: "En person som ännu inte har blivit din vän."
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Vänskap / naturbilder / relationer