/ Allmänt / Vardagsprat /

Långsamhet - en viktighet

Efter en för mig intensiv vecka, som toppades av den roliga inbjudan att fira systersonens student, landade jag hemma igår mätt av intryck. Resten av helgen har fått gå i långsamhetens tecken. Långsamma promenader, siesta, sovmorgon och måltider på balkongen. Mitt i allt detta njuter jag också av att det är ljust och att det växer så att det knakar överallt. Även en stadsbo kan gå ut och plocka sig en bukett, av det som växer ute i diken runt omkring vårt kvarter.
 
Blommorna står på en gammal duk, som sällan byts ut. Jag tycker om de fina, vita broderierna i plattsöm, engelskt broderi och hålsöm. Jag vet inte om duken är tänkt som en gardin, eller för att ligga på ett sideboard eftersom den inte är likadant gjord på båda sidor. 
 
Hos mig får den i alla fall ligga på ett skåp, som i sig är ett minne. Det lilla träskåpet är egentligen en skrivbordshurts, som jag tog vara på när de skulle byta ut möblerna i studentrummet jag då bodde i. De gamla möblerna skulle kastas på tippen så vi var många som plockade undan delar av möblemanget då det var dags för hämtning. Jag målade skåpet några år senare, med äggoljetempera som jag blandade ihop själv, och möbeln har hängt med genom åren. Minnen. Mina och andras. Och hantverk - som i sig är ett uttryck för långsamhet och långsiktighet.
 
/Elisabet :)
Blogg / DIY / Hantverk / Mor och dotter blogg / broderi / hemmaliv / stressyndrom / vila