/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Trädgårdsglädje

Min syster och svåger har byggt upp en helt fantastisk trädgård kring sitt hus. Det är svårt att förstå att det bara var en tom jordplätt, med ett gäng stenar i olika storlekar, när de flyttade in i det nybyggda huset hösten 2008. Sommaren därpå började de lägga grunden till den trädgård som finns idag. Nu är det en oas att vistas i. Varje hörn har sin karaktär. Här finns allt från den japanska stenträdgården, till odlingar, rosenträdgård, stenparti och fruktträd. 
 
Välkommen med på en liten rundvandring. Alla byggen har de gjort på egen hand. Svågern är den som står för snickrandet och min syster är nog den som oftast ligger i rabatterna och rensar.
 
Ett arbete som handlar om att må bra. Att få skapa och se att det ger resultat.
 
Ett sätt att andas och att leva.
 
Jag tycker om balansen som finns mellan det vackra och det nyttiga. Här finns blommor under alla årstider och grönsaker och frukter har sina självklara platser.
 
 
Det är något speciellt att driva upp och odla den egna maten från frö. Det är inte konstigt att många av oss idag längtar efter att odla. Även stadsodlingar blir allt vanligare och kön för att få tillgång till en kolonilott är ofta lång.
 
 
Rosengången hör till de senaste projekten och den lilla ljugarbänken utanför verktygsboden.
 
Pallkragar och friland. Bilden togs innan jag i princip rensade rabarberrabatten.
 
 
 
 
Stenpartiet. Inser att jag missade hela den fina uteplatsen som ligger här. Det får bli nästa gång.
 
 
 
 
 
 
En helt fantastisk plats att vara på och ständigt nya saker att upptäcka. Att de dessutom gärna delar med sig av det odlingarna ger är såklart en stor glädje också det!
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Skapande / kreativitet / odlingar / trädgård