/ Allmänt / Sydamerika 2018/19 /

Salar de Uyuni

(null)

Copacabana och La Paz blev båda två kortvisiter. Bolivia är ett land med mycket natur och kultur, därav massa att se. Men med ett slutdatum på resan så skyndade jag mig till Salar de Uyuni. Salar de Uyuni är en av de stora turistattraktionerna i Bolivia. Saltöknen är världens största saltöken med sina 10 582 km².  

(null)

(null)
Jag bokade min tur via mitt hostel i La Paz, vilket kändes smidigt. Dock var jag i slutändan inte ett dugg nöjd med agenturen. Tur var, så hade jag en superhärlig grupp :)


(null)


(null)


(null)

Jag gjorde en tre-dagars tur, första dagen spenderades då alltså på saltökenn. Trots alla turister så störde det inte. Det fanns vissa specifika stopp där en träffade flera, men annars kändes det som vi var ensamma i det enorma vita!  


(null)


(null)

Saltet kommer från att Bolivia en gång var täckt av hav. Än finns det sjöar som också är rester från havet. Exempelvis sjön vid Oruro och Titicaca-sjön, världens största sjö på den höjden.  


(null)


(null)


(null)


(null)


(null)

Det roliga är ju ändå också att ta alla proportionella bilder :)!

(null)
//Issa <3


Backpacking genom Sydamerika / Blogg / Bolivia / Bolivia Uyuni / Salar De Uyuni / backpacker / bloggare / mor och dotter blogg / morochdotters