/ Allmänt / Sagt, hört, och sett /

Maktlös

Också när vi står maktlösa finns ett visst mått av frihet kvar,
en möjlighet att välja inställning och hållning till det som sker
och att kalla på ljuset.
Margareta Melin,
i boken Tro ditt hjärta om gott
 
Känslan av maktlöshet är verkligen förlamande, oavsett vad vi känner oss maktlösa inför. Därför är Margareta Melins ord om ett visst mått av frihet så viktiga. Vår förmåga att förhålla oss till det vi möter påverkar vår möjlighet att hantera det svåra. En viktig förmåga är att kunna be om stöd och hjälp. Det betyder inte alltid att situationen i sig förändras, men det avgör hur ensamma vi blir i bärandet. Att veta att någon annan vet, att någon annan bryr sig, kan göra en enorm skillnad. Därför är det också så betydelsefullr när någon säger det till oss. Det betyder ofta mer än en tror med ett telefonsamtal, eller ett sms, där någon uttrycker just det. "Jag tänker på dig!" eller "Jag ber för dig!" Eller konkreta handlingar, som underlättar i vardagen.
 
Men för att det där ska kunna ske är ofta det första steget att den som befinner sig i en utsatt situation berättar om det. Att den som är maktlös vågar och orkar, kalla på ljuset.
 
/Elisabet :)
Blogg / Margareta Melin / Mor och dotter blogg / Tro ditt hjärta om gott / citat / maktlöshet / tankar om att vara människa