/ Allmänt / Vardagsprat /

Längtan efter ljus - och ett leende

Ibland är det gott att fly in i bilder och minnen, som de här senaste veckorna när det varit så grått. Då kan det vara fint att drömma sig tillbaka till en annan novembermorgon för ett par år sedan, då solen var på väg upp genom dimmorna.
 
Jag längtar efter ljuset. Helst i form av sol förstås och gärna värme. Men i brist på den sortens ljus ser jag nu fram emot helgen då många fönster på nytt kommer att fyllas av adventsljus och stjärnor. Det gör verkligen skillnad, när mörkret faller så snabbt om dagarna. Ljusen som signalerar både hopp och värme. Det behöver vi! Och jag tror också att vi så här års skulle behöva vara lite extra omtänksamma, både gentemot oss själva och varandra. Lite extra tålamod och några extra fina ord och ett leende. Det kan räcka långt en grå dag.
 
I lördags var jag på årets första julmarknad. På lördag är det dags för nästa. Fina ljusglimtar i vardagen. Tänk så många som arbetar helt idéellt för att ordna sådana fina mötesplatser! Det är som en fin gåva till oss som får komma och ta del av det.
 
/Elisabet :)
Advent / Blogg / Mor och dotter blogg / November / ljus