/ Allmänt / Vardagsprat /

Livet - och döden

Det har varit tyst härinne på bloggen ett tag. De senaste dagarna har vi ägnat oss åt flyttkartonger. Vi har packat ner och packat upp. Nu är sista den sista upp-packad och det återstår "bara" att hitta plats för de sista sakerna. Eftersom vi flyttar till en betydligt mindre lägenhet har mycket handlat om att rensa. Vi rensade innan vi flyttade och har fortsatt att rensa nu när vi börjar se vad som funkar på plats och vad som inte gör det.
 
På själva flyttdagens morgon fick vi beskedet att min svärmor avlidit. De senaste dagarna har vi väntat på att det ska komma. Efter att ha legat förlamad på ena sidan under många år var det på många sätt en befrielse för henne. Men att det sker nu under den här perioden, när det inte är möjligt att resa som vanligt eller ens för dem som är nära att ses, gör det ändå väldigt speciellt. Avsked är viktiga. De ceremonier vi har kring döden finns där för att vi behöver dem. Vi behöver få mötas för att minnas det som varit. Vi behöver få skratta och gråta tillsammans. Vi behöver få ta avsked av den som inte längre finns nära oss och hämta tröst hos dem som gör det.
 
Mycket stannar upp i vårt samhälle och vår värld idag, ändå fortsätter livet och döden har sin gång. Det gör att vi får söka oss nya vägar och hitta nya möjligheter för att göra det vi behöver göra, för att kunna finnas där för varandra.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / flytt / liv och död / tankar om döden / tankar om livet
#1 / / Anonym:

Beklagar sorgen, varmaste tankar till er ❤/Marie

Svar: Tack för din omtanke!

/Elisabet :)
Morochdotters

#2 / / Anonym:

Sorry to hear Kram Julie

Svar: Tack för dina tankar Julie!

/Elisabet
Morochdotters