/ Allmänt / Vardagsprat /

På tur i Lida

Igår var vi ett gäng som gav oss ut till Lida friluftsområde för att vandra runt sjön Getaren. Det bjöds på riktigt aprilväder. Ömsom strålande sol och blå himmel, ömsom småhagel och blåst. 
 
Det var otroligt skönt att komma ut i naturen. Vi som gick tillsammans har alla tillbringat mycket tid hemmavid de senaste veckorna, de med sina studier och jag med mitt jobb. Jag blev glad över att träffa dem och glad över vandringen. Ett bra sätt att umgås helt enkelt.
 
På vägen hade någon börjat skapa en stenskulptur, eller vandringsröse. Oavsett vad gillar jag idén med att balansera stenar. Jag brukar inte göra det själv, men jag föreställer mig att det finns något meditativt i det. Det är svårt att hitta stenens balanspunkt om du inte själv först har gått ner i varv och hittat din egen inre balans.
 
Grönskan blir allt mer påtaglig. Vårens första gröna färg är alltid så speciell. Den är skir och nästan genomskinlig, på en gång både skör och obändigt stark.
 
När vi gick runt sjön skiftade den ständigt i färg, speglandes himlen. När solen tittade fram var det som att sjön förälskat visade upp sitt allra mest glittriga leende. Också jag log, mot vattnet, vinden, träden och solen. Nu väntar jag bara på att värmen ska komma för att stanna ett tag.
 
Jag inser att det var ganska precis ett år sedan jag var där förra gången, då med en annan vandringskompis och ett triangiakök...
 
/Elisabet :)
Blogg / Lida Friluftsområde / Mor och dotter blogg / Vandring / Vandring i Stockholm / naturfoto