/ Allmänt / Foto /

Vår på fönsterbrädan

När jag var ute och gick förra veckan passerade jag ett gäng träd som nyss beskurits. Jag plockade med mig några avklippta kvistar hem och satte i en vas.
 
Nu slår löven ut, den ena efter den andra. Det gör mig glad. Lite vår hemma på fönsterbrädan. Våren står för så mycket av sprittande liv och hopp. Något nytt som väntar.
 
När jag jobbar hemmavid, som nu, är det lätt att glömma bort det där med pauser. Men idag tog jag mig en sådan genom att plocka fram kameran och leka lite med den. Kameran hjälper mig alltid att byta fokus. När jag tittar i sökaren kommer en annan värld nära. Tänk vilka fina detaljer ett till synes enkelt löv består av, när en tittar lite närmare. Det är så vackert. Ett underverk.
 
Knoppar som spricker... ger mig hopp. Det är en bild som jag gärna återkommer till. Den påminner om den inneboende livskraften som finns i allt skapat, både i naturen och inom oss människor. Efter vintern kommer alltid en vår. Det tål att upprepas många gånger just nu, då så mycket känns osäkert. 
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / knoppar / lövsprickning / macro / naturfoto / vår