/ Allmänt / Vardagsprat /

En snabbvisit på Öland

I lördags packade vi bilen full med yngsta dotterns pick och pack och rullade mot Öland. Det var nog en av sommarens varmaste dagar. När vi kom fram till Öland var det bra skönt att kliva ur bilen och känna havsvinden fläkta. Vi stannade till i Färjestaden, strax efter Ölandsbron.
 
Vi parkerade inte långt från Paradisverkstaden och besökte den fina butiken med sitt café. Här finns också en fin trädgård, med ett antal olika sittplatser, som här inne i växthuset. Om jag någon gång kommer att ha en trädgård hoppas jag att det finns plats för ett uterum. Just den här dagen var det väl varmt att sitta därinne. Men nog är det mysigt att göra det när regnet faller eller när höstkylen kommer... Gärna med en liten kamin installerad också.
 
Jag har alltid tyckt om keramik och anänder det gärna i vardagen. Det är en särskild känsla med handdrejade koppar och fat. De är sköna att hålla i händerna och varje objekt blir unikt. 
 
Efter besöket i verkstaden promenerade vi till Färjestadens hamn, en dryg kilometer bort. På vägen passerade vi stora fält med vass.
 
Och små rödmålade bodar.
 
Framme i Färjestaden tittade vi in till ytterligare ett par keramiker, men hos den ene glömde jag visst att fota.
 
För den som vill ta cykeln med till Öland, från Kalmar, är det färja som gäller. Ölandsbron har inget utrymme för cyklister tyvärr. Men den här färjan ser ju riktigt mysig ut, så varför inte. 
 
I hamnområdet fanns det en hel del som såg nybyggt ut. Jag kan inte låta bli att slås av hur mycket som liknar vartannat, då husen byggs under samma tidsperiod. Det är lite tråkigt. Nog borde det gå att kunna variera mer? Det här skulle kunna vara hus från Hammarby sjöstad i Stockholm, eller Nordhavn i Köpenhamn. Men miljön omkring gör förstås ändå att varje plats får sitt eget uttryck.
 
Efter ett besök i glasskiosken var det dags att återvända till bilen för att åka vidare till det Bred & Breakfast, där vi skulle bo över natten.
 
/Elisabet :)
Färjestaden / Keramiker / Meteora Grekland blogg morochdotters / Mor och dotter blogg / Sverigesemester / Öland