/ Allmänt / Vardagsprat /

Att sortera sitt liv

Så var det dags igen, att sortera och packa ihop vårt liv för att flytta vidare till en ny adress. Det är drygt fem år sedan sist. Redan då gjorde vi en rejäl utsortering och sålde av en hel del på loppis och skänkte iväg annat. Men sedan dess har jag och syskonen hjälpt vår mamma att flytta från ett stort hus till en lägenhet, vilket gjorde att en del nygamla saker hittat vägen hem till oss.
 
Varje flytt blir en påminnelse om hur lätt vi människor (i alla fall jag) har att samla på oss saker. Somliga saker skaffar vi för att de har en funktion, annat för att det är vackert. Mycket sparar vi för att vi har en koppling till tingen. I viss mån berättar de något om vår historia och våra liv. En del saker bär vi med oss från tidgare generationer och de påminner oss om människor som gått före oss.
 
När jag öppnar kartonger, väskor och lådor där sparade saker ligger, som inte använts på länge, så väcker det minnen. En del saker berättar om förhoppningar som aldrig infriats. Annat om sådant som kanske fortfarande kan komma att ske. Ändå måste jag nu prioitera vad som ska vara kvar och vad som måste bort. På ett sätt betyder det att minska på antalet förhoppningar, å andra sidan skapar det utrymme för en ny och annan kreativitet, som inte är styrd av det som varit tidigare. Det är, som i så mycket här i livet, en balansgång. För min del handlar en hel del om det sparade om material som kanske kan bli något. Tyger, garner, färger, papper, spetsar och all sköns material. Nu kommer en del av det få gå vidare till andra kreatörer och jag hoppas att det kan glädja någon annan.
 
Nästa bit att ta tag i är böckerna. Travarna av lästa och olästa. Fackböcker, skönlitteratur och poesi. Böcker kan vara minst lika svåra att hantera. En del av dem blir som vänner en återkommer till. Andra står där som en trygghet och signalerar kunskap. Åter andra kan vara dåliga samveten, för att jag ännu inte läst dem, eller rent av för att de är lånade av någon som borde få dem tillbaka. 
 
Vad sparar du i dina gömmor?
 
/Elisabet :)
Blogg / Flyttplaner / Mor och dotter blogg / flyttkartonger / tankar om livet