/ Allmänt / Vardagsprat /

Var inte rädd

 Många bär på en malande oro och en rädsla över vad som sker i vår värld idag. En oro och en rädsla som på många sätt är befogad. Men där finns också rädslor som skapas helt i onödan. Rädslor som tjänar vissa gruppers syften. Det är rädsla som driver oss att bygga murar mellan människor och att stänga gränser. Det är rädsla som gör att vi delar upp människor i ett "vi" och ett "dom". Det är rädsla som får oss att låta bli att stå upp för det vi tror är rätt.
 
I Bibeln finns en uppmaning som återkommer gång på gång: "Var inte rädd!" Det är inte en uppmaning som handlar om att blunda för verkligheten. Tvärtom finns uppmaningen i sammanhang där människor utmanas att gå in i svåra situationer. "Var inte rädd!" står för att vi inte behöver vara ensamma. Det står för att vi har en kraft inom oss, som ofta är mycket starkare än vi tror. Det är en utmaning att våga agera, att inte vara tyst. 
 
"Var inte rädd!" handlar idag också om att välja ett språk som lyfter fram det goda som sker. Att faktiskt lyssna med ett källkritiskt öra och att bara föra vidare texter och uttalanden som vi vet kommer från en säker källa. Att fakta får vara fakta, oro vara oro och hopp, vara hopp. Det spelar roll hur vi talar om saker och vilka ord vi använder. Det spelar roll hur vi låter våra blickar och gester tala.
 
Själv tror jag att vår värld behöver fler öppna, välkomnande händer och färre murar. Jag tror på fler samarbeten och färre vapen. Jag vet att ett hårt ord, kräver många goda och vackra ord, för att läka de sår som det hårda ordet skapar. Var inte rädd! tillsammans kan vi göra en hel del, som är svårt att göra på egen hand...
 
/Elisabet :)
#1 / / Anonym:

Väldigt bra skrivet, viktiga ord. /Marie Å

Svar: Det går att fundera mycket på detta med rädsla. Att vara rädd kan många gånger vara sunt. Vi behöver också lära oss att lyssna på och förstå den känslan och varifrån den kommer. Men sedan också använde den för att kunna agera och ta rätt beslut. Det kan många gånger vara att ta hjälp av andra.
Kram, Elisabet :)
Morochdotters

#2 / / Anonym:

Så fint beskrivet. Kram Marie

Svar: Tack! Så fint att få respons. ♥️
Varma hälsningar, Elisabet :)
Morochdotters