/ Allmänt / Resor /

Trötta armar

Så har vi landat i soffan, efter en skön dag i kanot, kombinerat med lite vandring. Jag älskar att paddla. Det spelar inte någon större roll var det sker, i en sjö, på havet eller mitt i Stockholm. Det är själva känslan att ta sig fram så nära naturen och förhållandevis tyst, som jag uppskattar så mycket. Idag gjorde vi två mil med kanot, inklusive fyra lyft. Självklart fanns det också utrymme för välbehövliga pauser. Men nu, på plats i soffan, är vi båda lagom möra.
 
Dagens tur startade och slutade strax utanför Åkers styckebruk och tog oss genom sprickdalssjöar, omgivna av branta klippor och blandad skog. Utmed kanotleden finns flera platser där det går bra att stanna till. Delar av Sörmlandsleden passerar bredvid och det finns även vindskydd nere vid vattnet, för den som vill övernatta. Vi paddlade förbi ett antal personer som slagit upp sina tält i skogen, här och där. Det såg riktigt mysigt ut. Men jag känner mig ganska nöjd med att krypa ner i en säng senare kväll...
 
I sjöarna fanns det gott om vit näckros, som är Södermanlands landskapsblomma. Visst är den vacker där den speglar sig i vattnet?
 
/Elisabet :)
Blogg / Kanot / Kanotkungen / Mor och dotter blogg / Paddling / Sverigesemester