/ Allmänt / Resor /

Turist i sin egen stad

Jag har mest rört mig i hemmakvarteren och runt omkring Stockholm i sommar. Men idag hade jag ett ärende nära Kungsträdgården, så jag tog cykeln dit. Visserligen är det söndag idag, men det var märkbart lite folk. Ändå närmade sig klockan elva på fömiddagen.
 
Efteråt fortsatte jag utmed Strandvägen.
 
Förbi turbåtarna som går ut i skärgården.
 
Målet var Djurgården. Där mötte mannen min upp och vi cyklade vidare.
 
Tanken var att titta på Alice Aycocks skulpturer, som är utplacerade i närheten av Rosendals trädgård och nedanför Tekniska muséet, på båda sidor om Djurgårdskanalen.
 
Det är sex stora skulpturer som alla påminner om varandra. Vita, luftiga och som fångade mitt i en rörelse. Jag uppskattar verkligen att få möta konst i naturen. Det ger ytterligare en dimension till upplevelsen. (En plats som arbetat med det i många år är Pilane skulpturpark på Tjörn, som vi besökte förra året.)
 
Det är faktiskt första gången jag ser Folke Bernadottes bro som färdigställdes förra sommaren. 
 
Nordiska muséet fotat från bron.
 
Det är fint att det nu finns ytterligare en möjlighet att ta sig över kanalen och just i det här området är det många som rör sig.
 
Simuppvisning i Isbladskärret.
 
Jag upphör aldrig att fascineras över Stockholm. Det är en så otroligt vacker stad. Vatten och grönska mitt i staden.
 
Den här bilden skulle kunna vara tagen ute på landet, men det är Djurgården. Innan vi återvände hem stannade vi till på Rosendals trädgård för lunch. Det är en plats som uppskattas av många. Allra vackrast där är det egentligen lite tidigare på sommaren, då ännu fler blommor blommar. Men även hösten är fin, då äppelparken dignar av frukt.
 
/Elisabet :)
Djurgården / Stockholm / semester i Sverige