/ Allmänt / Skapa /

Sydag

Dottern behövde nya shorts och frågade mig igår om jag inte hade något lämpligt tyg i lådorna. I morse ringde hon och undrade om det var okej att komma över. Ibland är det bra att någon annan tar initiativet för att saker ska bli av. Klart vi skulle göra en sydag tillsammans! 
 
Det var länge sedan jag fyndade en fin kvadratisk duk i hellinne, med ett fint kantbroderi, som jag tänkte skulle passa som blus. Jag vill minnas att jag betalade 20 kr för duken på en julmarknad. Några klipp med saxen, lite måttande för att få till ett bra fall på ärmarna och samtidigt bevara så mycket av kanten som möjligt och några sömmar - så var duken en blus i stället.
 
Det som tog tid var själva halsringningen. För att ge också den lite mer karaktär, sydde jag ner den på framsidan och sydde sedan på en liten knypplad udd. Det finns en hel del olika saker i gömmorna och det är roligt att faktiskt sätta ett fint litet hantverk på något som ska användas i vardagen. Jag skulle tro att det är min mamma som knypplat det någon gång. För att det skulle bli snyggt fick det bli handsömnad - och det tar ju lite tid. Fast vad gör det när en samtidigt har fint sällskap av en till som sitter bredvid och syr på sitt.
 
När vi väl kom ut för att fotografera våra alster höll solen redan på att sjunka, vilket gav ett vackert släpljus. Tack dottern för både en fin dag och för hjälpen med fotot!
 
/Elisabet :)
DIY / hanterk / klädsömnad / knypplad spets / linneduk / återanvändning