/ Allmänt / Vardagsprat /

Behov av balans och sans

Vårdagjämning
 
Nu vänder ljuset.
Dag är lika lång som natt.
Ljuset kallar oss.
 
Naturen vaknar,
sträcker på sig, samlar kraft,
skjuter nya skott.
 
Och talar om hopp.
Rakt in i det osäkra.
Skänker oss livsmod.
 
Mitt i en tid av osäkerhet och behov av anpassning, kommer idag vårdagjämningen. Det dygn då dag och natt är lika långa. Från och med i morgon är den ljusa tiden av dygnet längre. Våren ligger i startgroparna. Det här är en tid på året som i mitt arbete brukar vara en intensiv tid, men då jag egentligen vill vara ute mer för att hinna se alla förändringar som sker i naturen. Kanske ger den här märkliga situationen som vi befinner oss i nu, utrymme för det. 
 
Det är som att hela samhället har bromsat in. Det bildas fickor av mellanrum. Tid då inget längre är planerat, för att det planerade inte längre går att genomföra. Kanske kan det ge oss utrymme att andas lite friare. Sträcka på kroppen och låta blicken vandra. Både nedåt, bland fjolårslövens prasslande högar och uppåt, till trädens knoppar som väntar på att brista.
 
Låt oss akta oss för att bli ännu mer fast framför våra datorer, i alla möjligheter som nu öppnas för oss då verksamhet och möten av olika slag flyttar ut på nätet. Låt oss hjälpas åt att hitta en balans mellan att vara uppkopplad och nedkopplad, i en tid då behovet av balans och sans kanske är viktigare än någonsin.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / balans i livet / coronatider / vårdagjämning