/ Allmänt / Vardagsprat /

När det vi inte väntat sker

Just nu är det mycket som inte blir som vi har tänkt oss. Arrangemang ställs in. Saker vi kanske väntat på länge blir inte av. Människor inom flera brancher varslas. Pengar går upp i rök, då aktiekurser störtdyker och de med timanställningar inte längre rings in. Till detta en oro över all annan osäkerhet. Allt vi inte vet. Och alla rykten som sätter fart. En del av oss påverkas ännu inte särskilt mycket - andra desto mer.
 
Samtidigt fortsätter livet. Vi vaknar och gör vår frukost. Vi studerar, jobbar och hanterar vardagliga händelser. Solen går upp och regnet faller. Ibland känns det som sker overkligt, andra gånger blir det desto mer påtagligt.
 
Mitt i allt detta tror jag att vi behöver vara lite extra varsamma med varandra. Finnas för varandra på de sätt som är möjliga. Komma ihåg att ringa den som blir sittande hemma på egen hand. Fråga om vi kan hjälpa till med vardagssaker som handling eller barnomsorg. Och inte vara rädda för att själva be om hjälp. När livet känns osäkert behöver vi varandra. Ensam är inte stark.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / coronavirus / covid-19 / leva tillsammans / när livet inte blir som vi har tänkt