/ Allmänt / Vardagsprat /

För oss utan trädgård...

Det är en speciell känsla att få skörda sin egen mat. Att odla den är förstås snäppet bättre, men för oss som inte har den möjligheten är självplock ett härligt alternativ. Särskilt när det sker i en vacker miljö.
 
Eftermiddagens utflykt till slottsträdgården på Ulriksdal, Solna, resulterade i en korg med fina grönsaker som sedan tillagades till kvällsmat.
 
Ett litet besök på deras gårdscafé kändes helt rätt och med lite vätska i strupen och goda kakor i magen travade vi vidare...
 
Det fanns växter av alla de sorter och färger, både ute på frilanden och inne i växthusen. En stor samling av pepparfrukter...
 
De små väckte minnen från tiden i Afrika. Där de allra minsta (mindre än dessa) användes till starka kryddblandningar som fick ögonen att tåras... Piripiri, var namnet!
 
En oas att vila i! Här stannade vi en bra stund. En vila både för kroppen och själen och en njutning för ögat! Det ska nämnas att också själva slottsparken är väl värd ett besök. Det är otroligt vackra omgivningar, med många fina byggnader och platser.
 
Efter en fin eftermiddag var det dags att cykla hem igen, in mot stan. Men nog är det skönt ändå - att få hålla kvar känslan av sommar med små utflykter. I morgon börjar dock sonen skolan igen och på onsdag är det tjejernas tur - så snart nog är vardagen här igen.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Slottsträdgården Ulriksdal / Ulriksdals slott