/ Allmänt / Vardagsprat /

Stockholm Marathon bjuder upp till fest!

Stockholm Marathon är verkligen något speciellt. Stora delar av staden är på benen för att heja fram löparna. En del hänger utmed avspärrningarna och andra har slagit sig ned vid uteserveringarna. Många är också med bland funktionärerna. Redan tidigt på dagen är de där för att ställa i ordning. Tankbilar med dricka och vatten kommer rullande... Flak med musiker och speakers gör sitt för att skapa stämning. Det är en skön stämning och nästan inga vanliga bilar så långt ögat kan nå!
 
Vi hade tur och fick se Isabellah Andersson, när hon passerade Odenplan. Inte långt från målgången...
 
...uppvaktad av pressen... och alla oss andra...
Trots att det inte var särskilt varmt var det en hel del av löparna som var tacksamma över duschen vid stadsbiblioteket.
 
Andra fick ta en ofrivillig paus vid busshållplatsen som förvandlats till sjukstuga.
 
Och när löparna dragit förbi fortsätter arbetet för alla de ideella krafterna. Mycket sopor blir det...
 
En härlig dag för oss åskådare och förhoppningsvis också för alla er som sprungit! En särskild hälsning till alla tappra löpare som bjudit upp till fest i vår stad! Starkt jobbat!
Och även en hälsning till alla er funktionärer - vätskeutdelare, vägvisare, massörer, vårdpersonal, städare och alla andra. Hoppas att ni fått känna uppskattning under dagen!
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Morochdotters / Stockholm maraton 2014 / funktionär / löpare
#1 / / Veronica:

Vad roligt :)

Svar: Ja, det är verkligen det! Jag gillar när hela staden sjuder av liv och när folk, som egentligen inte känner varandra, pratar och umgås - vilket det gärna blir en sådan här dag. En avslappnad stämning.Oavsett om en känner folk som springer eller inte, så är det kul! Alla är värda att få hejarop. Och ofta finns det i alla fall någon speciell att ropa lite extra till...
Morochdotters

#2 / / Siri:

Härligt med händelser som drar ihop en så stor del av stan! Själv satt jag dock fast i bilkö pga detta :(

Svar: Ja att åka bil här i stan en sådan här dag är inte det roligaste. Det blir ju även en hel del strul med vissa busslinjer, så visst får det konsekvenser...Hoppas att fortsättningen av din dag har varit bättre!
/Elisabet :)
Morochdotters