/ Allmänt / Vardagsprat /

Välsigna, förbanna inte

Att välsigna någon är att säga goda ord. Det är att önska den andre gott. Vår tid är fylld av förbannelser. Fylld av hårda ord som sårar och bryter ner människor och relationer. Det är ord som sägs öppet till varandra, eller mer dolt via sociala medier. Det kan ske via psykiskt eller fysiskt våld, eller via vapen och krig. Vår värld och vår tid behöver mer av välsignelser och goda ord. Ett sårande ord, behöver många goda för att vägas upp.
 
Vi har alla ett ansvar. Det spelar roll vad vi säger och gör. Istället för att haka på när någon talar illa om en annan person, kan vi lyfta fram ett annat sätt att se på situationen. Vi kan vrida samtalet åt ett annat håll. Vi kan säga ifrån när någon blir utsatt.
 
Vi kan skapa miljöer där tankar får prövas och samtal föras i god ton. Vi kan skapa platser där människor får möjlighet att utvecklas och växa. Vi får så frön. Frön som med rätt omsorg får gro och spira.
 
/Elisabet :)
 
Blogg / Mor och dotter blogg / förbanna / ord / ords betydelse / relationer / välsigna
#1 / / Lena:

Ja likt en trädgårdsmästares förhoppning och stora glädje över att den lilla sköra plantan utvecklas till en stabil och vacker planta. Allt handlar om att vårda med kärlek och omtanke. På samma sätt kan vi tillsammans ge och ta emot positiv energi. Tänk vilken stor glädje och kraft ett vänligt ord eller ett leende kan ge.

Svar: En mycket större kraft än vi vågar tro ibland!

/Elisabet :)
Morochdotters