/ Allmänt / Vardagsprat /

Vi gör oss bilder

Tänk så ofta vi söker på fel plats,
söker efter fel saker.
Ställer fel frågor. 
 
Vi har så ofta bilder 
av hur allt ska vara.
Hur livet ska bli. 
 
Vi söker långt bort,
klättrar högt,
för att nå våra drömmar. 
 
Men livet levs och skapas nu.
Det är det som pågår,
medan vi söker och klättrar.
Längtan, drömmar och visioner kan vara viktiga drivkrafter i livet. Men frågan är om det är vår längtan vi bär på, våra visioner, eller om det är någon annans? Har jag kopierat dem? Eller ärvt dem? Eller är de verkligen mina?
 
Det finns alltför många som inte riktigt landar i sina liv, för att de av någon anledning försöker leva upp till något de egentligen inte känner sig bekväma med. Som om deras liv och deras egna drömmar inte skulle vara nog. En vanlig trygg vardag är så mycket vackrare än en ständig kamp att försöka vara någon annan än den en är... Skönheten finns ofta i det enkla, i det nära, i det vi tycker om och trivs med.

 

/Elisabet :)

Blogg / Livets väg / Mor och dotter blogg / karriär / tankar om livet
#1 / / Sandra:

Så fint skrivet. Och vad talande den första bilden var. Underbar skulptur!

Svar: Tack! Den första skulpturen finns i skogsparken utanför Arkipelag. Det är en fantastiskt fin konsthall ute på Värmdö, ca 20 min från Stockholm. Den andra skulpturen, som jag också tycker mycket om, finns i Vanadisparken i Stockholm.
Morochdotters

#2 / / Sara:

På svarsvisit på er blogg :); så underbar idé att blogga tillsammans! Blir så inspirerad av era fina foton och tankar.

Svar: Kul att du gillar vår blogg. Den har på många sätt blivit en fin del av mitt liv. Även om jag skriver mycket på jobbet, så är det här något helt annat. Och det är kul att göra ett projekt ihop med dottern.
/Elisabet :)
Morochdotters