/ Allmänt / Vardagsprat /

Det enda jag måste idag

När molnen skingras
och solen tränger sig fram
då vidgas tanken.
 
Det är märkligt ändå, hur beroende en kan vara av naturens skiftningar och vädrets. Ibland undrar jag hur det kommer sig att jag, som tycker så mycket om att vara i naturen, ändå bor i en stad. Undrar hur det kommer sig att jag tillbringar så mycket mer tid i lokaltrafiken än på en cykel, eller ännu hellre långsamt gående i ett vackert område. Ändå vet jag ju svaret. Vet ju att jag också älskar staden och dess brus av människor och intryck. Vet att jag gjort aktiva val för att få arbeta med det jag älskar och kunna få olika delar i mitt liv. 
 
Men det ligger nog i människans natur att längta och att ständigt söka vidare. Där finns ett sökande efter att få både och, i alla fall hos mig. För mig innebär det att både få stad och natur. Att både få leva i ett flöde av intryck och hitta utrymme för den egna tanken och vilan. Balans i livet. Att både få ta emot och att ge ut. 
 
Idag har jag ledig-helg-lördag. Det är alltid en lite lyxig känsla. Den av att veta att när den här dagen är över finns ytterligare två lediga dagar kvar. Sol och blå himmel, varvat med lite moln, bådar gott för dagen. Det enda jag måste idag är att gå ut. Bara för att jag vill och för att jag känner att både min kropp, min hjärna och min inre kompass behöver det. Önskar oss alla en bra dag!
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / balans i livet / tankar om livet