/ Allmänt / Vardagsprat /

Färgrikedom

Kläderna vajar i vinden. Rör sig som i dans. Färgstarka, skapar de tillsammans en helhet och skönhet i mångfald. En rikedom. En färgexplosion.
 
Jag besökte Kungsholmens kyrka i eftermiddags för att se utställningen God Love Pride, av Ilar Gunilla Persson. Starka bilder som ackompanjerar människors livsberättelser. Många av dem berättar om instängdhet och ofrihet, skapade av andra människors ramar och normer.
 
Ute i parken fladdrar kläderna i vinden. Och jag hoppas innerligt att varje människa som känner sig ofri ska finna sin väg ut och att vi som finns omkring ska förstå vad som sker och möjliggöra, istället för att hindra.
 
Längre ner i parken har det skapats en plats för bön.
 
Välj ett band, kupa dina händer kring det och samla dina innersta tankar och känslor och be för någon du håller av, eller kanske någon du håller ifrån dig. Knyt det kring staketet tillsammans med alla andras böner.
 
Och där finns de, banden och bönerna. Färg intill färg i vackra rosetter, dansar de i vinden. Fria.
 
Jag ber - må varje människa få kraft och möjilghet att vara den hen vill, älska där kärleken väcks och leva i öppenhet och frihet. Må vi alla stå upp för varje människas lika värde. Amen.
 
/Elisabet :) 
Blogg / Färgrikedom / Kyrkorna på Pride / Mor och dotter blogg / Stockholm Pride