/ Allmänt / Vardagsprat /

Flyttkarusell

För två veckor sedan hjälpte jag och mannen yngsta dottern att flytta söderut för att gå på folkhögskola. Det var en välfylld bil som rullade iväg. I helgen var det dags för ett nytt flyttlass. Storasyster flyttar hem efter att hennes andrahandskontrakt gått ut. Vi hjälptes åt att packa och städa det sista, efter att hon kämpat på egen hand med den stora rensningen och städningen. 
Med drygt tre meter i takhöjd krävs en stege för att nå upp och torka väggarna.
 
Alla Stockholmsboende känner igen flyttkarusellerna, när unga människor ska hitta ut på bostadsmarknaden. Ja, det gäller förstås inte bara unga, utan alla som ännu inte fått in en fot i systemet. 
 
Eftersom vi själva flyttat till en mindre lägenhet i våras, har vi inte möjlighet att ta hem hennes möbler och alla husgeråd. Tack vare vänner löser det sig i alla fall. Idag har vi placerat ut sakerna som ska sparas på tre adresser och jag känner mig både glad och tacksam över att ha vänner som både har möjlighet och vill härbärgera hennes saker på obestämd tid. Annat har fått gå till Myrorna för att andra förhoppningsvis ska få glädje av dem. 
 
Samarbete för att nå upp till de översta hyllorna.
 
Nu har vi landat hemma med resten av hennes saker. Det återstår förstås lite fix, men det mesta har funnit sin plats. Nu har var och en krupit upp i sitt hörn för att göra kväll, skönt nöjda med ett gott dagsverke som troligtvis ger träningsvärk i morgon. 
 
/Elisabet :)
Blogg / Flytta hem / Flyttkarusell / Mor och dotter blogg / Stockholmsliv