/ Allmänt / Vardagsprat /

Tidig morgon

Det är fortfarande tidigt på morgonen och övriga familjen har inte vaknat än. Ute är det becksvart. Asfalten blänker i skenet av gatlyktorna. Ett lätt regn faller. Jag har krupit upp i kökssoffan och tänt ljus. Egentligen hade jag gärna sovit lite till. Men jag föredrar ändå tidiga morgnar om det innebär ostörd sömn fram till dess. Det där med sömn är inget lätt kapitel för min del. Jag försöker att inte bli stressad av bristen på sömn, utan glad över den sömn jag får. Det hjälper faktiskt lite.
 
i över en vecka har vi haft den närmsta familjen samlad hemma. Det har blivit mycket sällskapsspel och det tycker jag om. Både för oss nya spel och gamla bekanta. Det är ett fint sätt att umgås på. Idag reser den yngsta dottern till sitt igen. Sonen dröjer ytterligare några dagar. Sedan är det dags att dra ihop köksbordet igen, då vi bara blir tre kvar.
 
Idag planerar jag för att plocka fram symaskinen och en linneklänning jag fått ärva. Den har väntat ett bra tag i garderoben, eftersom den behöver sys om för att passa mig. Jag har en idé om hur jag ska kunna återanvända så stora delar som möjligt av det som redan är sytt. Återstår att se om det funkar, eller om jag hittar på en annan lösning när jag väl börjar. Men, det får vänta tills de andra börjar vakna. Ännu är det tyst. Det är ändå lite fint. Att sitta tystnaden och mörkret och vänta in dagen. Dags för lite frukost.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Morgontankar / ledighet / mellandag