/ Allmänt / Vardagsprat /

Allt har inte en mening

Jag tror inte att allt som sker i livet har en mening. Tvärtom finns det sådant vi drabbas av, eller utsätts för, som är totalt meningslöst. Händelser som rent av gör oss illa. I det finns ingen mening i sig.
 
Däremot vet jag av erfarenhet att vi kan skapa en mening också ur det meningslösa. Det vi är med om ger oss kunskaper och erfarenheter, som formar oss som människor. Vi kan använda oss av våra erfarenheter på olika sätt senare i livet, i mötet med andra människor, eller i liknande situationer.
 
Vi kan skapa en mening av det meningslösa, men ingen annan kan göra det åt oss, eller förvänta sig det av oss. Det är bara den som har gjort erfarenheten som bär rätten att avgöra när och om den får en mening.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / att vara människa / livserfarenhet / meningen med livet / meningslöshet
#1 / / Anonym:

Fint skrivet. Så tänker jag också. Så befriande tvärtom mot orden som vi ibland säger (i all välmening), att "det finns en mening med allt som sker" eller att "man utsätts inte för mer än vad man klarar av". Då tröstar det du skriver bättre och skillnaden tänker jag också är att vi då måste vi våga vara kvar hos den andre eftersom meningen kan ta sin tid att hitta. Att den sakta kan få växa sig fram ur meningslösheten. Och fastän meningen måste hittas själv så är det en hjälp att någon orkar vara där och kan bära och vara ett hopp, och lysa upp i mörkret. /Marie

Svar: ❤️
Morochdotters