/ Allmänt / Vardagsprat /

Junikväll i Gamla stan

Det finns en balkong i Gamla stan i Stockholm, som varje år har en fantastisk uppsättning av blommor. Den ser aldrig likadan ut. Färgerna varierar från ett år till ett annat och de byts också ut fram emot hösten. I år är sommarfärgen helt klart rosa.
 
Igår kväll strosade jag genom de i stort sett folktomma gatorna i Gamla stan i Stockholm. Så här går det aldrig att möta kvarteren i vanliga fall. Det är märkligt. En stad utan turister. Men visst är det fint att kunna njuta av de vackra miljöerna och fota utan att vara stressad av andra människor. Här är det den stora kastanjen på Brända tomten som står i fokus.
 
På samma gata finns de här fina dörrarna. Hela Gamla stan är fylld av vackra dörrar, den ena mer orginell än den andra. Missa inte dem när du promenerar här.
 
Liksom att lyfta blicken och se fasaderna som stretar mot himlen.
 
På väg hem mot söder igen passerade jag Slussenområdet. Till och med tunnelbanetågen blir riktigt vackra i kvällssolen.
 
Just nu doftar vår stad av fläder. De finns överallt i våra parker, högt och lågt. Om det är okej att plocka dem är det inte helt lätt att veta. "Om de är planterade får de inte plockas. Men är de självsådda går det bra." Jaha? Och hur ska jag som vill plocka veta det? Det står liksom inte på dem...
 
Men vackert är det när de blommar och doftar gott gör de också.
 
/Elisabet :)
Blogg / Gamla stan / Mor och dotter blogg / Sommar i Stockholm / Stockholmsbilder