/ Allmänt / I köket /

Veganska zhucchinibiffar

Ikväll var jag sugen på zchuccinibiffar, men då jag inte hade ägg hemma googlade jag runt på alternativ. Efter många sökningar hittade jag ett recept då en annan använt chiafrön i sina biffar. Det receptet fick bli grundreceptet sedan använde jag mig av det jag hade hemma :)
 
Ingredienser
1 zhuccini
1 msk chiafrön + 2 msk vatten
1/2 rödlök
1 stor vitlökskyfta
1/2 dl majs
1 dl vetemjöl
1 msk olivolja
Persilja
Salt och peppar
Olja för stekning
 
  • Riv zchucchini grovt och krama ur vätskan
  • Finhacka lök och vitlök. 
  • Sätt chiafröna i vatten och låt den stå medan du försteker löken.
  • Häll i alla ingredienser i en bunke och rör ihop till en jämn smet.
  • Forma smeten till biffar och stek på mellanvärme i olja tills de får en fin färg, ca 3 min.
Chiafröna gjorde att biffarna höll ihop fint och då de inte smakar så mycket tänkte jag inte på att de var med. Jag åt biffarna med en sallad och en guacamole från gårdagen :)
 
//Issa <3
Blogg / Bloggare / Mor och dotter / Mor och dotter blogg / Recept / Veganska zchuccinibiffar / mor och dotters / mor och dotters blogg / recept blogg / sommarmat / vegan / veganskt / veganskt recept / zhucchini