/ Allmänt / Boktips / Vardagsprat /

Dina ord finns där någonstans

- Jo, det måste till ord, det måste det. Vad det nu är för ord. Och var jag nu ska hitta dem. Men de måste finnas. Och jag behöver få höra dem.

- Om det är så, då kommer du att hitta dem. Förr eller senare. Det är märkligt hur det man behöver kommer till en på de mest oväntade sätt. Man måste bara vara uppmärksam. Dina ord finns någonstans. Och du kommer att hitta dem.
 
Linda Olsson,
Ur: I Skymningen sjunger koltrasten
 
Ibland kan en text vi läser innehålla precis det vi behöver. För mig andas de här nedskrivna raderna, tagna ur en bok jag läste för ett par år sedan, en tröst. Orden jag, du, vi, behöver kommer att komma. Kanske inte idag, inte heller i morgon, men de finns där och väntar på oss. Vi behöver bara vara uppmärksamma. 
 
Det vi väntar på just nu kommer att komma. Vi vet inte när, men något annat väntar på oss, även om vi inte ser det ännu. Det kommer aldrig att bli som förut igen. Det är inte till det som varit vi ska tillbaka, vi behöver rikta blicken framåt mot det nya som väntar. Vi får söka efter det tillsammans och vara uppmärksamma, eftersom vi inte riktigt vet hur det ser ut. Men orden finns där och väntar på att bli hittade.
 
/Elisabet :)
 
Blogg / I skymningen sjunger koltrasten / Linda Olsson / Mor och dotter blogg / goda ord / hopp / tröst