/ Allmänt / Boktips / Resor / Vandra i Stockholm /

Ett annorlunda boktips

Jag tycker om att vandra, både tillsammans med andra och på egen hand. För mig är det ett bra sätt att varva ner när det är mycket omkring mig och ett sätt att fylla på med ny energi när jag behöver det. Genom åren i Stockholm har jag hunnit promenera och vandra på en hel del olika platser runt om i närområdet. Men det finns hela tiden nya områden att upptäcka. Samtidigt är det många platser en inte ens kommer att tänka på, om du inte redan har varit där tidigare.
 
Efter tips från lite olika håll köpte jag och mannen den här boken häromdagen, med förslag på 62 olika vandringar runt omkring Stockholm. Tanken är att vi tillsammans ska beta av dem vartefter, just för att få upptäcka nya områden.
 
Boken Vandra i Stockholm, 62 natursköna dagsvandringar från Skokloster i norr till Nynäshamn i söder, är skriven av Fredrik Hjelmstedt och Jonas Sundvall, m fl. En stor poäng är att i stort sett alla vandringar går att ta sig till och från med lokaltrafiken. De anger sträckans längd och svårighetsgrad, samt tillgänglighet. Dessutom finns, utöver vägbeskrivning också tips om eventuella utkiksplatser och caféer eller restauranger.
 
Det här ska bli riktigt kul. När jag bläddrar i boken inser jag att de flesta föreslagna turerna är nya för mig. Några har jag gått en del av, men en annan sträckning. Flera områden är helt nya för mig, då jag inte har bott i närheten och därför inte haft "anledning" att ta mig dit.
 
För att göra det här projektet tydligt kommer det att få en egen rubrik här på bloggen: "Vandra i Stockholm". Här nedan kommer jag att fylla på med de vandringar som vi gör, inspirerade av boken.
 
Svartsjöleden.
Turen i Judarnskogen. (Som vi dock gjorde betydligt längre, genom att starta redan vid Hässelby strand. Vi gick först gnenom Grimsta naturreservat.)
Eldgarnsö.
Stora Gålöslingan.
Knappelskär i november
Eldgarnsö i snöskrud
 
Nu i år, då vi förväntas hemestra i sommar, så är kanske det här ett bra tips för fler!?
/Elisabet :)
Blogg / Boktips / Mor och dotter blogg / Vandra i Stockholm / Vandring / hemestra