/ Allmänt / Vardagsprat /

Utsikt från kökssoffan

Jag sitter på min nya favoritplats för att skriva, vår kökssoffa. Den står precis vid fönstret ut mot gatan och här är ett fantastiskt ljus en stor del av dagen. Utanför fönstren ser jag hur träden får en allt mörkare grön färgton. Nu är det kväll, men ännu är det ljust ute. Trots att det är kallt igen så märks det att vi närmar oss sommaren.
 
Här sitter jag och filosoferar, samtidigt som jag ser hur molnen far över himlen. Ikväll skiftar den i blå-lila nyanser. Rummet fylls av musik. Just nu söker jag efter nya bekantskaper och låter dem beblanda sig med mina gamla favoriter. Det är som att jag behöver den där balansen mellan det välbekanta och trygga, samtidigt som jag har ett behov av omväxling och nyheter. På något sätt speglar det nog min sinnesstämning just nu. På ett sätt är det skönt med ett lugnare tempo i livet under en period, samtidigt saknar jag stimulansen i min gamla vardag och framförallt mötet med alla människor. Sådant som ger mig energi.
 
Mitt i allt njuter jag av de långa ljusa dagarna, som blir så tydliga just här i köket. En liten oas i en omvärld som på många sätt är oklar och där mycket handlar om att anpassa sig till stunden. En övning i acceptans. Allt parat med en ständig bön för alla dem som på olika sätt drabbas av den tid vi lever i just nu och tacksamhet över det som är fint och bra. 
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / hemmaliv / kök / kökssoffa