/ Allmänt / Vardagsprat /

En kedja av ljus

Bär ljuset nära.
Värna den lilla lågan,
som skingrar mörkret.
 
Jag tycker om att avsluta träffar med en ljusrunda, oavsett om det är barn, ungdomar eller vuxna som ses. Den som håller i ljuset har ordet, bestämmer själv om den vill säga något eller bara hålla i ljuset under tystnad. En stund av eftertanke. Kanske en bön. En stund då ljuset och värmen får stå i fokus. Efter en stund skickas ljuset vidare till nästa och vi bilder en kedja tillsammans. 

Jag kom att tänka på de där stunderna nu ikväll när jag sitter min kökssoffa och tittar ut i mörkret som nu omsluter vår stad. Jag tänder mitt ljus och låter mina tankar komma och gå. Jag tänker på människor som i vanliga fall finns i min närhet, men som jag inte träffar just nu. Jag tänker på det som pågår bakom stängda dörrar i vår stad. Där finns värme och kyla. Där finns glädje och sorg. Somligt är känt av andra, annat sker undangömt.
 
Jag håller ljuset i mina händer och i tanken skickar jag det vidare till den som behöver det i den här stunden. Ta emot det som en hälsning, om du vill. Låt ljuset brinna hos dig, och skicka det sedan vidare, så får det bli en kedja av omsorg och goda tankar. ❤️

/Elisabet :)
Blogg / Goda tankar / Ljuset lyser i mörkret / Mor och dotter blogg