/ Allmänt / Vardagsprat /

Splittring eller gemenskap

Livet pågår, i det stora och det lilla. Det som sker påverkar vartannat. Vi är alla en del av det stora skeendet. Politik. Klimat. Relationer. Historia och nutid. Allt vävs samman. Den senaste veckan har det mesta av våra nyhetsrapporteringar handlat om valet i det stora landet i väster. Nu ser det ut att finnas en ny president och en ny vicepresident. Det ser ut att vara ett rekordstort valdeltagande, men också en rekordstor splittring mellan människor. Framtiden lär utvisa vad det kommer att innebära i praktiken. 
 
Jag lyssnar och ser på vårt eget land och hur vi lever. Också här finns krafter som splittrar och drar människor isär. Till det kommer ett virus som skapar ytterligare avstånd och ensamhet. Det finns en trötthet och en uppgivenhet hos många. Samtidigt - mitt i allt detta fortsätter goda krafter att söka sig till varandra för att arbeta tillsammans. Vårdpersonal drar på nytt på sig skyddskläderna och gör sig redo att ta hand om de patienter som behöver vård. Andra gör sitt för att, utifrån de förutsättningar som finns nu, skapa rum för gemenskap. Samtidigt som vi avstår från mycket av det "vanliga" social livet.
 
En god vän berättade att hon och familjen skickat ett Yatzyspel till en äldre bekant för att de skulle kunna spela tillsammans, över telefonen. Det gjorde mig glad att höra. Vilket kul initiativ och inte alls särskilt komplicerat, ändå kan det bli så betydelsefullt för bägge parter.
 
Jag kan ibland behöva påminna mig om att rikta blicken åt rätt håll. Rikta blicken mot de bra initiativ som finns -  i det lilla sammanhanget. För det lilla och det stora hör ihop. Det ger mig ny energi och en vilja att kroka arm med andra som delar mina värderingar. För vi är många som längtar efter ett samhälle som präglas av värme och respektfulla möten. Många som vill värna de mänskliga rättigheterna och den planet vi bor på. 
 
/Elisabet :)
Blogg / mor och dotters blogg / splittring eller gemenskap / värderingar