/ Allmänt / Vardagsprat /

Doft av höst och skog

Vilken fantastisk höstdag vi fått idag! Sol och lite krispig luft. Mannen och jag tog en sväng ut i skogen på förmiddagen och valde en plats dit halva Stockholm åkt, Tyresta by. När vi åkte därifrån vid ett var det bilar överallt och flera som snurrade runt och letade plats. Ändå finns där flera stora parkeringar. Men ute i skogen märktes det inte. Där finns gott om plats. För vår del blev det en liten tur. Vi hoppades på att hitta trattkantareller och fick ihop till varsin smörgås på kvällen. Lite lingon slank med på vägen.
 
Det är inte ofta jag kommer ut i en större skog. Ändå känner jag varje gång hur bra jag mår av det. När jag gick över bergknallarna och kände tallbarren knastra under sulorna och sedan den mjuka mossan, där hela fötterna sjunker ner, kändes det så skönt. Axlarna sjunker ner några pinnhål och andingen blir en annan. Hjärnan får vila. De ljud och intryck som skogen ger är något helt annat än stadsmiljön. Ibland tänker jag att jag borde bo i skogen i stället. Närmare tystnaden och ett lugn. Men då är det en annan del av mig som protesterar. En del som också stimuleras av flödet av människor, gatorna och husen. 
 
Hemma igen fick det bli en eftermiddagslur, innan det var dags att rensa bären och svampen, vilket gick ganska fort. Nu doftar det lingonsylt i köket och i magen vilar svampen. Det behövs inte så mycket för att det ska kännas bra. En skön vilodag helt enkelt.
 
/Elisabet :)
Blogg / Lingon / Mor och dotter blogg / höst / skogspromenad / trattkantareller